12 април 2011

МИЛФЬОЙ СПАГЕТИ със САЛАТА КАПРЕЗЕ - в наистина Cool e Chic Style, и нотка носталгия по Италия

Завърнах се от вълнуваща  ски-ваканция  и пътешествия в  Алпите.
 Така че, очаквайте скоро публикациите ми за
прекрасния ски-курорт ЛИВИНЬО:


Швейцарското бижу СЕЙНТ МОРИЦ:

и изумително красивото ЕЗЕРО КОМО:

Е, ще разкажа и впечатленията си от Италианската кухня,
разбира се.......

 А засега, в духа на моето настроение и носталгия по Италия -
една "открадната" идея от стилният Италиански блог на Стефания   


Това е една страхотна комбинация между хрупкави, като вафла спагети и салата Капрезе в Милфьой стил.....наистина Cool e Chic, нали ?


МИЛФЬОЙ СПАГЕТИ със салата КАПРЕЗЕ -
в Cool e Chic Style
Необходими са ни за 2 порции:
150 гр.спагети
пармезан настърган - 3 суп.л.
2 домата
1 топка моцарела
1 яйце
босилек


Сварявам спагетите в подсолена вода - моите бяха интегрални спагети. Изваждам, измивам на студена вода и подсушавам. Прибавям към тях 1 яйце и 3 суп.л. настърган пармезан.От тези спагети трябва да се направят 6 вафли, така че си ги разпределете на око, няма нужда  да са съвсем еднакви. Изсипвам количеството за 1-та спагетина вафличка в тиган за палачинки, предварително намазан със зехтин и запичам от двете страни да зачервяване. Да станат хрупкави. Изваждам и изчаквам да изстинат.След това нареждам в чиния за сервиране, но непосредствено преди поднасяне - иначе рискуваме да омекне вафличката от домата. Нареждам в милфьой стил -
спагетена вафла,
резени домати и моцарела, стръкчета босилек,
пак вафличка, домати и моцарела, и
 накрая завършвам с вафличка от спагети...
просто и ефектно!

Да ви е сладко!

8 коментара:

  1. Хих, и на мен ми предтои след няколко дни да замина за Комо и Сейнт Мориц, та се надявам преди това да прочета за впечатленията ти :)

    Хубава седмица :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ааах, Мария,
    Как и на мен ми се прииска отново в Италия...
    Знаеш за слабостта ми към страната, затова с нетърпение ще чакам разказа и снимките, че в този край на ботушчето не съм ходила и ще ми е много приятно да надникна през твоя поглед :)
    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  3. Добре си се завърнала, Мария!
    Очаквам с нетърпение твоите разкази.
    Чудесни са тези спагети - и на мен ми харесва вкуса с този начин на приготвяне.
    Поздрави и творческо вдъхновение, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Надничам и аз за нов разказ и прекрасни снимки!
    Весел празник на теб и любимите ти хора, Мария!

    ОтговорИзтриване
  5. страхотно предложение, свежо и изкусително

    ОтговорИзтриване
  6. Ох, и другите публикации ти изчетох, ама от мъка се въздържах да оставя коментар, че щеше да е много сълзлив:) Сега с тази рецепта за Милфьой спагети силно ме затрогна и ще взема да превъзмогна и аз моята носталгия и да ги направя:)

    ОтговорИзтриване