tag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post7971801207630564732..comments2024-03-16T22:46:58.258+02:00Comments on Цветно..... с Пепеляшка: Ризото с 9 вида пресни гъби.....Risotto ai funghi freschi Maria Pepeldjiyskahttp://www.blogger.com/profile/00449057414860251598noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-38043048011351081112020-09-29T15:49:45.369+03:002020-09-29T15:49:45.369+03:00Оризът за ризото е Арборио,а не Аброрио; в класиче...Оризът за ризото е Арборио,а не Аброрио; в класическата рецепта за ризото гъбите са Портобелло.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-55082502554001179002014-02-12T17:00:34.403+02:002014-02-12T17:00:34.403+02:00Благодаря, че сте се доверили на тази рецепта и се...Благодаря, че сте се доверили на тази рецепта и се радвам, че ви е било вкусно!Maria Pepeldjiyskahttps://www.blogger.com/profile/00449057414860251598noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-88009636098666845532014-02-12T16:02:18.048+02:002014-02-12T16:02:18.048+02:00Блога ви е доста приятен и има интересни статии и ...Блога ви е доста приятен и има интересни статии и добре написани теми придружени със снимки което ми допада, надявам се че ще продължавате да ни радвате.Рецептата преди няколко дни я опитахме и абсолютно всички останаха очаровани от нея и се надявам да дадете и други кулинарни предложения.Силно ми харесха и тези бели рози които са като вид храст, знам че доста силно миришат, но уви в моята градина все не се показват и не издържат.Ризото кой не обича както обичам да казвам....а по този начин е невероятно вкусно!изгодна почивка Италияhttp://www.exoticholiday.bg/pochivki-v-italia.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-72964319391557035422014-01-17T10:32:56.520+02:002014-01-17T10:32:56.520+02:00Прекрасна публикация ... насладих се и на вкус и н...Прекрасна публикация ... насладих се и на вкус и на красота Мария!<br />Задължително ще приготвя ризото със специалния ориз при който "скорбялата като крем е прегърнала оризовите зрънца" :)<br />Удоволствие е да те чете човек!gogolinahttps://www.blogger.com/profile/04910913713293694585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-37284413098463244292014-01-16T23:30:43.075+02:002014-01-16T23:30:43.075+02:00Мария, благодаря ти за отговора! И дано да отидеш ...Мария, благодаря ти за отговора! И дано да отидеш не веднъж, а много пъти до Италия!<br />От сърце ти го пожелавам всеки път, когато се отбия тук, сред твоите чудесни пътеписи!Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-62586456540915409432014-01-14T18:52:00.818+02:002014-01-14T18:52:00.818+02:00Много вкусно и апетитно ухае тук на гъби!
Прекрасн...Много вкусно и апетитно ухае тук на гъби!<br />Прекрасни снимки!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-68010308236846296942014-01-14T08:39:15.863+02:002014-01-14T08:39:15.863+02:00Страхотна рецепта и прекрасни снимки, Мария! Не зн...Страхотна рецепта и прекрасни снимки, Мария! Не знам дали ще ги докарам до девет различни вида гъби, но понеже съм си гъбарче, веднага щом почнат да излизат тазгодишните гъбоци, ще спретна едно ризото в твоя вариант (-:Didahttps://www.blogger.com/profile/14981424268250751421noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-15974494140687038952014-01-13T16:21:41.940+02:002014-01-13T16:21:41.940+02:00Много благодаря за тази вкусна статия.Има много мо...Много благодаря за тази вкусна статия.Има много модели гъби, но трябва да си доста добър в разпознаването им.Хареса ми снимките с тези розови цветя и от зад морето,е много нежна. Това, че в Италия приготвянето на ризото се е превърнало в своеобразна кулинарна култура и разновидностите биват десетки,както казвате.Но каквото се търси и това се предлага.Тук като че ли не сме особено големи майстори на подобна кухня за жалост.Давате невероятни рецепти но не знам дали ще мога да се справя с нея.Всички ние сме феновете на прясно приготвената така е.изгодна почивка Италияhttp://www.exoticholiday.bg/pochivki-v-italia.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-38071916041095239222014-01-10T18:45:23.197+02:002014-01-10T18:45:23.197+02:00Бети, не съм виждала у нас такова мастило. Иначе в...Бети, не съм виждала у нас такова мастило. Иначе в итал. магазини тук има суха паста с мастило, но аз също съм фен на прясно приготвената. Яла съм една паста във Венеция, точно в сезона на сепията - и с мастило, и със сепия вътре, беше толкова божествена, че като знам че не мога да стигна този връх, не се и старая.....Ако даде Господ да отида пак до Италия - имаш от мен бурканче с мастило, дано....Maria Pepeldjiyskahttps://www.blogger.com/profile/00449057414860251598noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-85328030987879443752014-01-10T18:44:12.848+02:002014-01-10T18:44:12.848+02:00Този коментар бе премахнат от автора.Maria Pepeldjiyskahttps://www.blogger.com/profile/00449057414860251598noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-6704776377322126312014-01-09T23:51:30.180+02:002014-01-09T23:51:30.180+02:00Мария, а виждала ли си в България мастило от сепия...Мария, а виждала ли си в България мастило от сепия?Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-59978571984042671442014-01-09T19:55:20.082+02:002014-01-09T19:55:20.082+02:00Реших, че си брала 9 вида гъби сама и се опулих ле...Реших, че си брала 9 вида гъби сама и се опулих леко;)<br />Ама защо така не съм виждала миксове готови от гъби по магазините? Авно сама ще си ги миксирам. Благодаря, Марийче за тази публикация;) Поздрав!Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-52755285746371841982014-01-09T10:42:26.866+02:002014-01-09T10:42:26.866+02:00Ех, тази Италия, Мария, наистина вълшебство в реце...Ех, тази Италия, Мария, наистина вълшебство в рецепта, съставки, снимки, разказ... <br />Не мога да определя кое ме впечатлява най-силно - страхотна си!<br />Благодаря за удоволствието, поздрави и усмихнат ден!di_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-40071545698424269382014-01-09T07:31:37.946+02:002014-01-09T07:31:37.946+02:00Ах, Мария, как хубаво ухае тук! Аромат на гъби, на...Ах, Мария, как хубаво ухае тук! Аромат на гъби, на Средиземноморие, на Италия, на красота... Обожавам рецептите ти от италианската кухня и ако правя ризото със сигурност ще взема препоръките ти под внимание. Великолепно ястие! Поздрави!Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-8108264987490803772014-01-09T04:42:21.486+02:002014-01-09T04:42:21.486+02:00Не е ли странно?.....Правили сме ризото"заедн...Не е ли странно?.....Правили сме ризото"заедно" - аз -на 10 000 км. от теб, вчера, набрах от магазина 8 вида азиатски гъби и забърках моето ризото, явно си ме вдъхновила дистанционно. Прекрасно е ,че сме били заедно около масата....Но , понеже съм имала късмета да опитам твоето ризото, нека да кажа на глас - ти си майстор ненадминат....и нека да кажа истината - защото готвиш с любов и вдъхновение. Запази ги завинаги.....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-41654321520381393012014-01-08T23:50:12.875+02:002014-01-08T23:50:12.875+02:00Мария, беше ми много интересно да чуя разказа ти. ...Мария, беше ми много интересно да чуя разказа ти. И аз така правя ризото, а правилата знам от съпруга на братовчедка ми-италианец. Образователното за мен е, че вече знам откъде да си набавя гъби при удобен случай.Думата ми е за страхотното разкошество, което си направила с тия гъби.Много обичам и гъби и ризото.Снимките ти, разходката, предложението за вино за това чудно ястие, всичко това, кара човек да почувства и усети ястието в една прекрасна атмосфера!Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-56401285389112770472014-01-08T22:41:33.771+02:002014-01-08T22:41:33.771+02:00Страхотна публикация, Миме!! Прекрасни снимки и аб...Страхотна публикация, Миме!! Прекрасни снимки и абсолютно потапящ в атмосферата разказ. Добавих и нови познания към моите за италианското ризото. Благодаря ти! :)<br />Прегръдка! :)Тикиhttp://www.cookingtiki.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-41634239511595648552014-01-08T17:31:32.493+02:002014-01-08T17:31:32.493+02:00то само ризотото да бе показала,ми стига да заподс...то само ризотото да бе показала,ми стига да заподсмърчам,а в комплект отново със снимките на езерото вече ме главозамая!<br />Разкошно е станало,Мария!<br />Отдавна ми се хапва нещо с манатарки-я ризото,я паста,я месце,съвсем ме подскокороса!<br />Прегръдка!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-20760377474796574512014-01-08T16:37:31.973+02:002014-01-08T16:37:31.973+02:00 Мога само да предположа колко е вкусно.. Мога само да предположа колко е вкусно..Aurelia Chimshirnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-23014212071191163962014-01-08T16:35:11.324+02:002014-01-08T16:35:11.324+02:00О,Боже! Да четеш ли ,да ядеш ли!!Все е удоволствие...О,Боже! Да четеш ли ,да ядеш ли!!Все е удоволствие!ЧНГ!Йорданка Никоваnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-58507037910731695612014-01-08T16:05:45.684+02:002014-01-08T16:05:45.684+02:00Обичам ризото в различни варианти!
С твоето се поо...Обичам ризото в различни варианти!<br />С твоето се поокапах :)<br />Прегръдка, Мария!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-43630683363894763112014-01-08T14:59:46.558+02:002014-01-08T14:59:46.558+02:00О, точно гъбено ризото е най-често готвено и у дом...О, точно гъбено ризото е най-често готвено и у дома, Мария и най-вече с Арборио (на другия сорт не съм попадала), но толкова богато само мога да се надявам някой ден да опитам. Истината е, че има ли в къщи някакви диви гъби, веднага се слагат с масло в тигана. :)<br />Чудесна публикация за едно не по-малко прекрасно ястие. Кой е казал, че само мръвката може де е толкова вкусна?! ;)<br />Много усмивки от мен!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1671368924664978586.post-11452561810255388872014-01-08T12:59:24.871+02:002014-01-08T12:59:24.871+02:00Направо се потопих в света ти, Мария, и не искам д...Направо се потопих в света ти, Мария, и не искам да тръгвам... Прекрасна публикация! А ризотото ти - само си мечтая за вкуса и аромата му, чудесно е!<br />Поздрави и все така вдъхновена бъди! :)Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.com