18 май 2016

Пълнено АВОКАДО с яйце и пармезан



Много  вкусно пълнено авокадо, подходящо  за предястие, за лека вечеря, дори за  брънч.
Добра компания на чаша вино.....
Бързо и лесно за приготвяне...
Какво повече му трябва на човек?



Пълнено авокадо с яйца и пармезан

необходими продукти за двама:
2 авокадо
1 яйце
около 3 с.л. настърган пармезан
прясно смлян черен пипер

за сервиране / чери доматчета, левурда, босилек - по желание/


Най-трудното е купуването на хубаво авокадо...За жалост по нашите магазини е цял празник да попаднете на естествено добре узряло авокадо. Но, който търси - намира.....
Измивам хубаво авокадото, отрязвам на две през средата, махам костилката и се получават две лодчици. Авокадото не се бели от кората, за да може после лесно да се изгребе с лъжица!!
 В купичка разбивам яйцето с пармезана и черния пипер. Пълня лодчиците и ги пъхам в предварително загрята фурна. След 5 мин. включвам фурната само на горен реотан и пека още  около 5 минути или до готовност на яйцето.




Сервирам с богата салата от  зелении, чаша розе и ........много любов!
Да ви е сладко!


6 коментара:

  1. много интересна рецепта. бих я опитала :)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна рецепта и много красива презентация, с тези уникални снимки! Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  3. Красиво, пролетно и вкусно! Чудесни снимки, Мария!

    ОтговорИзтриване
  4. Рецептата наистина е чудесна, но аз искам да те поздравя и за чудесната аранжировка! Личи си старанието и добрия вкус!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно предложение, Мария и ...
    Честита награда - поздравления с пожелания за още вдъхновение,
    нови пътувания и споделени емоции, признание и твое лично удовлетворение!

    ОтговорИзтриване