10 юли 2015

Хрупкави аспержи в рохко яйце - закуска за ценители.....




Едно вкусно, красиво и  цветно  начало на деня!
Освен това е здравословно, а и се приготвя много бързо......


 Необходими са ви 
 гарантирано пресни яйца - по 2 на човек,
 зелени аспержи - 1 връзка,
 и домашно приготвен препечен хляб,
прясно смлени сол и черен пипер на вкус



Аспержите измивам и обелвам нежно с белачка само в долния край .Поставям ги във вряла, леко подсолена вода и оставям на слаб котлон  за около 3-4 минути.  Изваждам и измивам със студена вода, за да се спре варенето. Може да се оставят в бучки  лед, ако ще чакат дълго, за да са свежи и зелени.


Пресните яйчица сварявам за 3 минути, 
охлаждам със студена вода и поднасям в чашки за яйца. 
Нататък е ясно....
Да ви е сладко!



6 коментара:

  1. Супер,присъединявам се към тази вкусна закуска,а и поставките ти за яйца са невероятно закачливи и цветни,сигурно са италиански :)) .
    Усмихната неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, Роси, не позна ...чашките са си наши, български, от една художничка- керамик, имам ги в огромни количества от времето когато имах галерия. Къде ти от Италия да купя такива неща, нали все сме с аероплан и мястото е кът....

      Изтриване
  2. Страхотно! Как обичам аспержи, само, а тази рецепта е чудесна! Благодаря за идеята, Мария!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лети, лошото на аспержите е, че рядко се намират на нашия пазар.

      Изтриване
  3. Ама много ви е изискана закуската;) Личи си, че една от младите дами е наоколо. Вкусно ми стана, Марийче! И не само, че не ме каниш на закуска, ми и на пазар не щеш да ме вземеш за компания;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аааа, Мъхче, тази закуска е без младата дама наоколо......ти мислиш, че аз не мога да правя изискани закуски ли?
      А иначе, за всичко и винаги си добре дошла!

      Изтриване