06 април 2013

Отново у дома......HOME, SWEET SWEET HOME !



Вчера в моето семейство беше нещо като "ден  на авиацията"! Сутринта малката ми дъщеря летя от Цюрих до София, следобед аз и мъжа ми се прибрахме в София с полет от Бергамо-Италия, а късно вечерта пък голямата ми дъщеря прелетя  от Цюрих до Лондон...В таксито от летището, такситджията все говореше с децата си по телефона и ни се жалва, как трябвало да ги контролира непрекъснато, че били непредсказуеми  тийнове и  искал да им спретне нещо като Биг-брадър....обаче като чу моите разговори, как някак международно трябва да  контролирам  аз нещата, замлъкна и взаимно се съгласихме, че малките деца са си едни много, ама много  малки грижи! Нека са ни живи и здрави!


Безкрайно съжалявам само за едно, че всичкото това пътуване насам-натам  не беше възможно преди 30 години например......


 Та....вече съм си у дома! След едно невероятно вълнуващо  пътуване в Италия - този път в Тоскана и Лигурия. Е,  ще разказвам и показвам много неща, но...сега трябва да си събера мислите и спомените, които още бушуват в главата ми......

17 коментара:

  1. Очаквам с нетърпение продължението! :)

    ОтговорИзтриване
  2. О, добре дошла, Мария!
    Вярвам си изкарала невероятна ваканция! Знаеш, че чакам с нетърпение да споделиш подробностите! Колкото до контрола над наследниците ни, съм напълно съгласна. Ако започна аз да разказвам през какво минах... но, няма! :)) Майки сме и знаем за какво иде реч. А децата нека са ни живи и здрави, да имат късмет и разум в красивите си главици, че и ние да спим спокойни!
    Лека вечер, мила!

    ОтговорИзтриване
  3. Интересно начало, очаквам и аз продължението! :)
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Ооооо, Марийче!!!! С нетърпение ще чакам да разказваш. Аз току направя някой план за пътуване по твоите стъпки и се появява онази гадна случайност, дето разпилява всичко;( Явно ще доживея да се измъкна на онази възраст, на която да кажа: Защо не се случи преди 30 години;) Но здраве да е! Чакам да разказваш! Аз записки така или иначе си водя;)

    ОтговорИзтриване
  5. Марийче, обещаващо начало :)
    А децата да са живи и здрави да обикалят света!
    Прегръдка и тръпна в очакване :)
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Честичко надничам тук, но не съм оставяла коментар. Вече ще се поправя. Искам да те поздравя най-искрено, защото разказите ти са изключително увлекателни.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре дошла, Гергана! Ще се радвам, ако тук ти е интересно!Благодаря ти!

      Изтриване
  7. Хайде ,Марийче,чакам нестихващите ти разкази.Ех,че хубаво е това с пътуването,с децата,които и те прелитат тук-там...Да сте живи и здрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Чакам пътеписа!Събирай си мислите час по-скоро!Поздрави,Мария!

    ОтговорИзтриване
  9. О, аз пък завидях за Флоренция, много любим град, щото е свързан с приятни спомени :)
    Очакваме разказчетата ти, тъй че бързо се вземай в ръце ;)))

    Усмихната седмица, Мери :)

    ОтговорИзтриване
  10. Здравей Мария, пиша ти отново с голяма молба !
    Тази година прекарахме Новата 2013 год. под знака на твоя чуден пътеводител за Прага .
    Аз ти бях писала, че сме прекарали прекрасно и благодарение на теб !
    Сега с радост прочетох, че си била в Тоскана.
    Същата група, която следваше твоите напътствия в Прага / особено за бирата / отиваме в Тоскана по време на Велкденските празници - екскурзията е само Тоскана , която е моя стара мечта .
    Моля те да напишеш твоите впечтления по бързо, за отидем подготвени.
    Успешно адптиране в БГ.
    Сигурна съм ,че всичики твои приятели чакат с нетърпение твоите разкази, не само аз.
    Силвия

    ОтговорИзтриване
  11. Ето те!!!! Радвам се, много, и очаквам прекрасните ти пътеписи, Мария! Пожелавам ти новата седмица да е прелестна, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  12. Очаквам разказът ти с нетърпение,Мария,то се знае!Голяма блогърска инвазия във Флоренция тези дни и следващите :) .Със сигурност предстоят чудесни репортажи.

    ОтговорИзтриване
  13. Чакам да видя Тоскана през твоите очи ! И аз вчера бях из Умбрия и Тоскана ,но от пътуване не остана време за снимки !
    Поздрав ,Мария и хубав вторник !

    ОтговорИзтриване
  14. Да, да - и аз съм нетърпелива - събирай си мислите и подреждай спомените по-бързо, защото разказите ти винаги са много, много готини (-:
    Хубава седмица и ползотворно писане (-;

    ОтговорИзтриване
  15. Мария, с нетърпение ще очаквам разказа ти!
    Тоскана ми е отдавнашна мечтана дестинация, особено Флоренция :)
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване