10 април 2013

ИТАЛИЯ върху препечена филийка или БРЕЗАОЛА с лимон, зехтин, рукола и пармезан




Нали съм си още на италианска вълна.....Затова една бърза и много вкусна вечеря, съчетала вкуса на Алпийската брезаола, аромата на рукола, свежестта на лимона и соления дъх на отлежало пармиджано...аааа, и всичко това обилно полято със зехтин, екстра девствен....и пивко италианско вино.....То какво повече му трябва на човек! 


Та значи какво ви е необходимо, за да докарате този разкош и на вашата трапеза :
-  200 грама брезаола, на тънки слайсове
А що е то Брезаола - прочетете тук:
- 100 грама пармезан
- една връзка рукола
- сокът на 1 лимон
- 1 каф.ч. зехтин
- клонче чери доматки


Цялата философия е  да си намерите висококачествени продукти. Брезаола вече има и у нас, в италианските магазини за хранителни стоки. качествен пармезан - също.....на мен обаче ми ги изпраща регулярно и директно от извора, моя близка - Райнок, сърдечно благодаря!



А после в приготвянето няма никаква сложнотия....В голяма и разлата чиния нахвърлям малко рукола, върху нея подреждам слайсове брезаола, после пак рукола...отгоре - люспи пармезан, режа ги с уреда за белене на картофи. И заливам обилно със смес от лимоновия сок и зехтина, ама обилно, ей- не се скъпете....


Тази италианска  разкошотия, или поне част от нея, поставяте върху пречена филийка, а у дома често и върху препечена  питка. И си наливате чаша прекрасно италианско вино.....LA DOLCE VITA!






12 коментара:

  1. Мария, отново ти благодаря!
    Всичко което си писала , вкл. и за Италия съм чела и то по няколко пъти !!
    И мисля, че трябва да го знаеш , чета твоите постове и когато усещам, че песимизма ме обхваща повече от колкото трябва .А стила ти е толкова раздаващ се. Напиши
    книга, имаш много неща да кажеш !
    Иначе това което си ми изпратила ще бъде нашия гурме пътеводител, ще го ползваме активно , защото съм сигурна, че ще е част от преживяването ни .
    Благодаря ти пак !
    Силвия

    ОтговорИзтриване
  2. Мария, удивлявам си как си успяла да я събереш една филийка! Ти си вълшебница! Наистина притежаваш уникален стил на писане, в кулинарията, в пътешествията, ти просто си уникална! Поздрави и ти благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. за първи път чувам за брезаола. Изглежда страхотно това хапване. Направо ми се допи и вино сега.

    ОтговорИзтриване
  4. Нищо друго освен любимите хора за споделяне на вкусотията.
    Прекрасно, друго не мога да кажа!
    Поздрави!

    И... много ми харесват тези чаши, страшно красиви са.

    ОтговорИзтриване
  5. Ох, бих я хапнала Италия и върху препечена филийка :)
    Прегръдка и хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
  6. Ех,Италия!Мечта,красота,климат,храна...Чудесна презентация,Мария!

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасна Италия, поднесена на трапеза! Прегръдки и лека нощ!

    ОтговорИзтриване
  8. Много свежо и апетитно предложение!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Ееее,страшен сет за вино изкара,бравос!И гощавката си я бива със сигурност!Чакам снимки,мнооооого снимки!Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  10. Добре сте се завърнали, Мария,
    страхотно предложение с впечатляваш избор, поднасяне и представяне -
    както ти умееш!
    Комплименти, поздрави и усмивки, Диана

    ОтговорИзтриване
  11. Мария, страхотна, лека, типично италианска вечеря си спретнала! Поздравления!
    И на мене ми останаха очите във виненият сет - много стилен! И да не му е на човек до пиене, само да му поднесеш една такава чашка, не би отказал! ;)
    Чакам продължението! :)
    Слънчев, весел уикенд пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  12. Не, на човек определено не му трябва нищо друго при тази комбинация...Още е 10.20, обаче да ти кажа, като гледам как апетитно си подредила всичко - направо ми се допи и чаша винце!
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване