02 август 2010

Ваканционно селище Дюни



Наскоро ми допадна коментара на    LaMartinia , че "ако не е имотно обвързана,  няма да стъпи на нашето Черноморие". И понеже и ние по тази причина ходим до морето,  все си търсим   примамливи местенца със запазена атмосфера. Такова място е  ваканционно селище Дюни, което се намира на един хвърлей разстояние от нашето "имотно обвързване" , а и предлага дневен престой , от 8 сутринта до 24 часа вечерта, чудесно за нашия случай. ....
    

За нашето семейство това е едно много красиво и спокойно място, което е уникално съчетание от море и гората на Странджа. Има горички, поляни, огромни площи за разходка и прохлада...абе кеф ти море, кеф ти басейн, кеф ти разходка из красива природа......

Хотелите са много, и хората са много, но мащабите са толкова големи, като едно огромно село е, че не се усеща навалицата, а и има релакс-басейни в гората, за пълно уединение и тишина.

Вярно е, че цари една пищност и разточителност, граничеща на места с   еклектика и кич..., но понеже тук наистина човек се чувства уважен и ценен от рядкото за Бг явление, любезен и кадърен персонал, тези подробности се подминават......Ясно е едно - че всичко в мениджмънта е перфектно!
Абе в началото малко ни беше кофти -  нали са малко пооткраднати паричките от авера на президента, ама хайде холан - нека и ние простосмъртните понамажем малко от Сапард.




Цветята и зеленината, които са моя голяма слабост, са толкова много тук и така добре поддържани - удоволствие за очите и душата....




И любимите ми кошници с цветя, които всяка година са все различни и все по-прелестни....


За доброто ни настроение се грижи целодневно международен анимейшън тим - невероятно кадърни младежи от цял свят, и на всеки половин час има занимания за стречинг, аеробика, водна гимнастика, разни танци,степ, тае-бо, йога, планинско ходене, велосипеди, мини-голф,стрелба с лък,.........какво ли още не......И просто не ми остава време да си прочета книжлето, защото непрекъснато с нещо съм заета....А вечер същите тези прекрасни млади хора изнасят представление - феерия от танци, ефекти и емоции. И представленията са различни  всяка вечер в рамките на една седмица и после се повтарят.


Има си и кусур цялата тая работа, де - десетината ресторанта, които по цял ден предлагат вкусна храна и напитки, а аз си падам голям чревоугодник и пощеливец и хич не ми е тук мястото.....но храната наистина е много разнообразна и определено вкусна, а аз съм супер капризна в това отношение. Слава богу, не е чак такова кулинарно чудо, като в Турските хотели с толкова звезди- то онова там е престъпление срещу човечеството направо, и гладуващото, и лакомото, и диетуващото......

Та, това е от мен. Хайде, отивам да подскачам на водна аеробика, че да си заслужа лакомствата довечера.......

13 коментара:

  1. Мария, това преполагам е онзи огрооомен хотел на завоя, Марина нещо си? Не знаех, че има и дневен престой. Не е много по моя вкус, но ако има аниматори за най-малките сме там:-)) а кошниците са прекрасни! Поздрави и приятно изкарване :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Точно "Дюни" винаги ме е дразнило като селище, в което винаги е имало разграничение за българи и чужденци...едва ли не българите сме нещо втора ръка там.А в този хотел си е добре за релакс,храната беше доста добра/за цена, която се плащаше/,аниматорите занимаваха нон-стоп по цял ден туристите..плажът беше заграден откъм морето с мрежи.Басейните обаче много заляти с хлор и препарати ;)Това по мое мнение от миналата година тази не зная как е ;)
    п.п.но това е за хора,които си падат по прекаления лукс,много е кичозно ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Мария, да, този на завоя е един от многото хотели - той е и най-помпозно-кичозния, другите са навътре в гората, и на моя вкус не допадат съвсем, ама кво да се прави !
    Ondine, и аз обичам по-дивички местенца, по-живописни и без жива душа, ако може....ама къде ги вече? Така че, налага се да се гмурнем в кича....
    Ше покажа тия дни и едно местенце точно по моя вкус....

    ОтговорИзтриване
  4. Повече харесвах Дюни преди 6-7 години, когато вече беше на Стойков, но го менажираше Меджик Лайф. Тогава от една 10 дневна почивка се прибрах с n повече килограми... Нямаше ги големите хотели, Пеликан беше най-луксозния ;) Средата на юни бяхме единствените българи в комплекса и персонала много ни се радваше и всички се опитваха по всякакъв начин да ни услужат... В следващите години с новите големи хотели доста се напълни с хора, увеличи се броя чадъри на плажа и поразвалиха качеството на храната. Но да, със зеленината, пространствата и тима аниматори печелят. На мен лично в България повече ми харесва на север...

    ОтговорИзтриване
  5. За съжаление не харесвам това Черноморие :)
    А тези огромни хотели са правени от хора-комплексари- по друг начин не можеш да им обърнеш внимание!
    Иначе се радвам,че си изкарвате чудесно!

    ОтговорИзтриване
  6. Не съм ходил там, а равнено с Албена как е?

    ОтговорИзтриване
  7. Merisi, THANK you !
    Еос, Дани, и вие сте прави, но....понякога човек прави компромиси , заради спокойствието си...
    Емо, аз пък не съм била на Албена от има-няма 10 години...но все пак Дюни е затворен комплекс и има някакво уединение, но сравнение не мога да направя.

    ОтговорИзтриване
  8. Пепеляшка, това е едно от малкото места в България, където сме повтаряли почивка, а вдругиден смятаме да го посетим за трети път. Запомнила съм го с безкрайните трапези, невероятната анимация и вечерна програма и хубавия плаж. До кога сте там?

    ОтговорИзтриване
  9. А каква е цената за дневен престой?

    ОтговорИзтриване
  10. Сори за късния отговор...!
    Цената е 60 лв за възрастен и 30 лв за деца за дневен престой на Дюни.

    ОтговорИзтриване
  11. Абе и ти не си цвете за мирисане,щом си позвляваш тези пари за дневен престой.Едва ли са изкарани с честен труд.

    ОтговорИзтриване