06 януари 2010

ПИЛЕ ТАНДУРИ



Необходими продукти:
1 пиле
сок от 1 лимон
сол
250 гр.кис.мляко
4 скилидки чесън
1 суп.л. кардамоново семе
1 с.л.кориандър на зърна
1 с.л. кимион на зърна
1 с.л.куркума
1 ч.л.джинджифил
1ч.л.червен пипер
1/2 ч.л.анасон на зърна
Аз винаги досега съм слагала вместо зърна, смлени подправки.

По пилето се правят разрези. Намазва се със солта и сока от лимона, и се оставя да отлежи 30 мин.в хладилник. В загрят тиган се запичат леко кимиона, кардамона, анасона и кориандъра. Щом се усети аромата, се пресипват в хаванче и се счупват- това отпада, като се ползват смлени подправки.Смесват се със другите подправки, киселото мляко и счукания чесън и се разбъркват хубаво. Пилето се залива и се оставя да отлежи поне 2 часа. Аз винаги си го приготвям от вечерта и оставям цяла нощ в хладилник.Пилето се разрязва в частта на гърдите, без да се разделя на две, и се поставя върху решетка с тава отдолу . Пече се на 250 градуса, до готовност.
По принцип се сервира с разни сосове от Индийската кухня, но ние си го хапваме със салата.



Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар