07 януари 2010

ПРЕ-ПЪРЖЕНИ ПАТЛАДЖАНИ



Това е едно от малкото пържени ястия в моята кухня.
Патладжаните ги обичаме силно препържени и хрупкави, а това постигам като потапям всеки резен патладжан в смес от вода и брашно / с гъстота на боза /. По този начин брашното не пада в мазнината и тя не почернява, а зеленчука става хрупкав - като чипс.
Сервирам със сосче от кисело мляко, чесън, копър.
Бон апети !


--------------------------------------------------------------------
4 коментара:
Dani каза...
И у нас така се правят,ама сега като чета твоето обяснение страшно ми се хапва/не виждаш ли че на снимката намаляха...

28 септември 2009 19:58
пепеляшка каза...
Дани, усмихнах се рано-рано с твоя коментар....! Чувала съм, че и риба така се пържела и ставала хрупкава, но не съм пробвала.Ти, като морско чедо ще кажеш....

29 септември 2009 08:56
Dani каза...
Рибата е добре да се пържи със царевично брашно ,за да е по-хрупкава.

29 септември 2009 18:49
Dani каза...
За да е хрупкава иска разбито яйце с прясно мляко +брашно + царевичен грис

01 октомври 2009 21:37

Няма коментари:

Публикуване на коментар